• Seneste kommentarer

  Hanne Stenner til Borneo
  lillefamilie til Sidste dag ved poolen
  lillefamilie til Sne
  Moderen til Flagermus i dagslys
  Peter til Sne
 • Skriv din emailadresse her, så sender vi en mail når der er nyt.

  Slut dig til de 10, der følger denne blog

Krokodiller og grævling

 

borneo 4 158borneo 4 161borneo 4 164

Vi startede dagen med en kort safari på floden inden morgenmaden. Det var dejligt klima, og vi så næsehornsfugle, samt selvfølgelig både langhalede makakker og næseaber. Midt på turen havde vi et kaffe- og te-stop på en sø.

Lige overfor vores hytter lå der en lille landsby med 300 indbyggere. Landsbyen lever af fiskeri og sponseres i stor stil af genboen og regeringen. Det var et blandet besøg. En del af deres arbejde er en planteskole, hvor de sælger planter til et træplantningsprojekt der drives af og med vores turarrangør. Vi plantede et træ hver, og gik en tur i landsbyen. Vi stå skolen og deres fine nye strømgenerator. De havde også nogle solceller, men de holder jo kun fem år. Henrik var noget forundret, og det vidste sig, at det var bilbatteriet der skulle gemme strømmen der var slidt op efter fem år. Det var ikke skiftet, man havde jo også fået en fin generator i mellemtiden. De havde også nogle huse de havde fået foræret af regeringen…

 

Bag hytterne er der 700 meter gangbroer gennem junglen. Dyrelivet er ret godt i omegnen.

borneo 4 181

borneo 4 187

Den er der, kig en gang til!

borneo 4 180

Vi pakkede vores ting, og blev sejlet en time længere op af floden til en ny hytte. Undervejs fik vi opfyldt et stort ønske:

borneo 4 205

Krokodiller, vi så hele to styk

 

Eftermiddagens bådtur gik op ad en sideflod, aberne var meget aktive, bla så vi en næseabehan, der faldt ned, hvorefter han poserede  stolt, som om alt var planlagt.

borneo 4 248

Ud over at vi havde lidt problemer med motorstop og trængsel med andre både, var der nye dyr: korthalede makakker og varaner (monitor lizards).

borneo 4 214borneo 4 246borneo 4 223

Det sorte stykke af træerne viser, hvor højt vandet har stået.

borneo 4 249borneo 4 219

Saronger og gongonger

Den nye hytte har dresscode om aftenen, vi har alle fået udleveret saronger. Når der kaldes til spisning bruger de en stor gongong, som Simon fik lov til at betjene.

 

På vej tilbage fra hytten mødte vi en grævling. I første omgang troede vi det var et stinkdyr, da den malaysiske grævling er sort med en hvid stribe hen ad ryggen

 

Simon og Sofies ven, Fie, der sammen med sin familie har fulgt os siden i går formiddags skal desværre rejse en anden vej til Kota Kinabalu, vi håber at se dem igen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: